در کمیته تخصصی گردشگری مطرح شد؛صندوق تفریح و نشاط در اصفهان ایجاد شود


انتشار : 1401/09/07


گردشگری اصفهانگردشگری اصفهانگردشگری اصفهانگردشگری اصفهان

نخستین جلسه کمیته تخصصی گردشگری و سلسله نشست‌های هم‌اندیشی بازنگری، تدقیق و تکمیل برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵ با حضور کارشناسان، متخصصان و مدیران شهری کلانشهر اصفهان برگزار شد.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان در نخستین جلسه کمیته تخصصی گردشگری به منظور بازنگری، تدقیق و تکمیل برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵، با اشاره به اینکه کارگروه گردشگری چندماهی است که به طور خاص کار خود را آغاز کرده و جلسات آن به طور مداوم درحال برگزاری است، اظهار داشت: حوزه گردشگری به لحاظ تِم و موضوعات با سایر حوزه‌های شهرداری تفاوت‌هایی دارد که آن نیز ساختار چندپاره آن است، بدین معنا که نمی‌توان پیرامون موضوعات گردشگری یک متولی خاص را مورد سوال در حوزه عملکردی قرار داد.

مصطفی نباتی‌نژاد با بیان آنکه در معاونت شهرسازی به دلیل نبود ساختار ویژه با مشکلات روبه رو بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: نسبت به این اقدام با همراهی مناسب اعضای شورای ششم، به واسطه مصوبه‌ای که شهردار محترم در شورای پیشین تکلیف کرده بود با چند گزینه پیرامون موضوع مدیریت بافت به تصمیم و نتیجه رسیده‌ایم.

وی افزود: با همکاری اعضای محترم شورای اسلامی شهر معین شد که در سه سطح ارتقا نگاه پیمانکاری به کارفرمایی در حوزه فعالیت‌های سازمان درخصوص موضوعات نوسازی به منظور پروژه‌های عمرانی، نظارت بر ضوابط و بحث حریم‌ها و محدوده‌های بافت تاریخی، اداره بافت تاریخی در معاون شهرسازی ایجاد شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در ساختار و پهنه‌بندی مناطق، بازنگری به لحاظ موضعی و پهنه‌ای با نگاه تجمیع پهنه‌های تاریخی موضوعات لازم پیش رفته است، که این بخش به مسئولیت شهرداری در قبال مردمی که علاقه‌مند به ورود در این حوزه‌ها هستند باز می‌گردد.

نباتی‌نژاد با بیان آنکه پیشران توسعه از جمله دیگر مواردی است که شهرداری به آن ورود پیدا کرده، بیان کرد: در هر صورت باید جذب سرمایه صورت می‌پذیرفت و ضروری بود که توسعه زیرساخت‌ها را با اقدامات تسهیلگرانه پیگیری می‌کردیم. برخی مواقع بعضی موضوعات نیازمند توجه ویژه است که در این صورت ورود شهرداری و مدیریت شهری به موضوعات احساس می‌شود که پیرو آن می‌توان در طی سالهای آتی به پایداری قابل توجه دست یافت.

وی با اشاره به بیش از یک دهه فعالیت شرکت توسعه سیاحتی سپاهان و مدیریت پهنه‌محوری همچون ناژوان در طول ۲ دهه، اظهارداشت: همه این موارد نشان از چندپارگی در ساختار دارد و هنگامی که این موضوع وجود داشته باشد، مقداری سیاست‌گذاری‌های کلان دستخوش تأمل و کاهش بهره‌وری قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: ما با ۲ بال حرکت می‌کنیم و به مقصد خودمان می‌رسیم که این مقاصد شامل اعتماد عمومی و رضایت ذی‌نفع و دیگری عرصه بهره‌وری است. اگر این موارد را در عرصه‌های مختلف و تمامی فرآیندها به صورت متوازن ارتقا دهیم هر روز به افق‌های ذهنی‌مان نزدیک‌تر می‌شویم.

مسجد_امام

امیدآفرینی با پیگیری هویت‌بخشی در عرصه‌های گردشگری ضروری است

سعید ساکت مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان نیز در تشریح این کمیته تخصصی، اظهارداشت: خوشبختانه در این برنامه، مسیر و ریل‌گذاری خوبی انجام شده و این اتفاقات به شایستگی می‌تواند آینده و مسیر شهر را تبیین و ترسیم کند. امیدواریم شهروندان عزیز اصفهان و کسانی که این شهر را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می‌کنند از نعمات و اثرات این برنامه‌ریزی بهره‌مند شوند.

وی هوش را محصول کار تیمی توصیف و خاطرنشان کرد: به طور کلی هوش به عنوان یک خصیصه فردی شناخته نمی‌شود بلکه محصول کار تیمی است و کسانی که کار تیمی انجام می‌دهند، باهوش‌تر هستند و فکر می‌کنم اساس و بنیان شکل‌گیری سلسله‌نشست‌های هم‌اندیشی بازنگری، تدقیق و تکمیل برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵ همین موضوع است.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان با اشاره به شعار "با هم بهتریم"، ادامه داد: ما در شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان، شعار "با هم بهتریم" را به عنوان محور عملکرد خود قرار داده‌ایم چراکه معتقدیم هرجا با هم باشیم می‌توانیم اثربخش‌تر عمل کرده که این اتقاق موید این موضوع است که دانش و آگاهی بین افراد جامعه توزیع نمی‌شود بلکه مشترکاً استفاده می‌شود.

وی با بیان آنکه در سلسله نشست‌های هم‌اندیشی برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۰۵ به دنبال انجام کار مشترک هستیم تا اتفاقات خوبی را در حوزه نشاط و سرگرمی در دیاری که به حق شایسته بهترین‌ها است رقم زنیم، پیرامون شاخصه‌های ارزیابی حال خوب و بد در بین مردم، تصریح کرد: در حوزه اقتصاد شاخصه‌هایی برای ارزیابی حال خوب و بد مردم همچون میزان تورم و سایر موارد در نظر گرفته می‌شود و گردشگری، تفریح، نشاط و سرگرمی یکی از مهم‌ترین این شاخص‌ها است که به صورت ویژه مورد توجه بوده است.

ساکت با اشاره به آمار و بررسی‌های انجام گرفته بیان کرد: براساس بررسی‌هایی که چندی پیش آکسفورد اکونومیست از بین ۱۸۵ کشور و ۲۵ منطقه اقتصادی در پنج قاره دنیا انجام داده، آنچه که در ردیف بدیهیات قرار گرفته این است که از هر چهار شغل در دنیا، به طور حتم یکی با حوزه تفریح و گردشگری مرتبط است که نشان از جایگاه ویژه این حوزه دارد.

وی ادامه داد: همچنین در دنیا ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) به این حوزه اختصاص دارد اما در کشور ما طی سالهای اخیر از هر ۱۰ الی ۱۲ شغل یکی با حوزه گردشگری مرتبط است و سه الی پنج درصد تولید ناخالص داخلی ما به این صنعت مربوط می‌شود که این موضوع بیانگر آن است که باید در حوزه گردشگری ظرفیت‌هایی وجود داشته باشد تا بتوان از آن بهره برد و به آن توجه کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان با اشاره به اهمیت آینده‌نگری و امیدواری در جامعه، اظهار داشت: همانطوری که در بیانات مقام معظم رهبری نیز مورد تاکید است، موضوع امیدآفرینی یک شاخصه بسیار جدی است و من فکر می‌کنم رگه‌ها، اثرات و تأثیرگذاری هویت‌بخشی توجه به عرصه گردشگری و حوزه تفریح و نشاط را می‌توان در این رویکرد به شایستگی دنبال کرد.